Uitzending
Expedition Unlimited - 12-1-2009

12-1-2009

Expedition Unlimited

1961 x bekeken | 0 reacties
4
Expedition Unlimited trekt verder in de noordelijke provincie Mpumalanga.
Eerst naar Sabie waar de teams, in navolging van velen voor hen, op zoek gaan naar goud en vervolgens naar Weltevreden in het hart van het leefgebied van de Ndebele-stam. In Weltevreden maken de teams ook van nabij kennis met deze stam; hun kunst, hun kenmerkende kleurrijke huizen, hun keuken en de zang en dans.

De opdracht in de negende aflevering staat in het teken van goud. De kandidaten moeten het zien te vinden en daarbij blijken ze te moeten beschikken over een wiskundeknobbel!

De 9e en laatste ‘echte’ fietsetappe van deze race wijkt af van de gewone etappes. In plaats van een lineair traject dat moet worden afgelegd betreft het hier een rally kriskras door het traditionele Ndebele-dorp Weltevreden. Verspreid door het dorp staan op 5 verschillende plaatsen traditionele Ndebele-vrouwen met traditionele Ndebele-sieraden. De teams moeten 5 verschillende sieraden zien te verzamelen. En daarvoor moeten ze die vrouwen zien te vinden. De teams moeten hen met de hulp van de lokale bevolking zien te vinden.

Naarmate de ontknoping van de wedstrijd nadert loopt de spanning in de groep verder op. De strijd lijkt zich te concentreren tussen drie teams die elkaar in het klassement voortdurend in de nek zitten; Groen, Blauw en Geel.
Trokken concurrenten voorheen nog vrolijk met elkaar op, nu is elk woord teveel!

Deze uitzending van het programma Expedition Unlimited is uitgezonden op maandag 12 januari door LLINK. De presentatie was in handen van Marc de Hond en Froukje Jansen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie