Uitzending
EenVandaag - 9-4-2020

9-4-2020

EenVandaag

234 x bekeken | 0 reacties
5
Griep of corona?De testbus komt bij je langs
"Was het corona of een 'gewone' verkoudheid of griep?" Het is een vraag die veel mensen bezighoudt. Je laten testen is nog niet voor iedereen mogelijk, maar Dorien van Doorn wil daar met een mobiele test op antistoffen snel verandering in brengen.

Tot voor kort had ingenieur Dorien van Doorn het druk met opdrachten bij verschillende hightech-bedrijven, maar door de coronacrisis viel bijna al haar werk weg. De tijd die ze daardoor overhield, gebruikte ze om de Stichting IMtest op te zetten. Een bijdrage leveren om mensen weer vertrouwen en hoop te geven om deze zware tijd te doorstaan, is wat ze wil. Met haar stichting ging ze op zoek naar een test waarbij met één vingerprik duidelijk wordt of je antistoffen tegen het coronavirus in je bloed hebt. Met andere woorden: of je corona hebt gehad. Ze lijkt nu in haar opzet geslaagd: de mobiele test gaat na Pasen het land in.

Nederlandse Antillen aan de rand van de financiële afgrond
Vandaag maakte het kabinet een steunpakket bekend om Aruba, Curaçao en Sint Maarten te helpen de klappen van de coronacrisis op te vangen. Van tevoren werd vanaf de eilanden opgeroepen om van een deel van het steunpakket een gift te maken, en geen lening. Onder anderen de lokale leden van het College Financieel Toezicht (CFT) van de eilanden riepen hiertoe op omdat de schuldenberg voor de eilanden volgens hen anders te hoog wordt.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 9 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie