Uitzending
EenVandaag - 7-4-2020

7-4-2020

EenVandaag

215 x bekeken | 0 reacties
7
Spoedcursus ic-verpleging voor zij-instromers
Intensive care-afdelingen in het ziekenhuis hebben, naast extra bedden, nu vooral verplegers nodig. Niet alleen gespecialiseerde corona-verplegers, maar ook gewoon handen aan het bed. In het Erasmus MC worden sinds deze week spoedcursussen gegeven.

Horeca en boeren samen aan de slag
Waar de ene sector personeel werkloos naar huis moet sturen, zit de ander te springen om personeel. Aspergeboer Erik Verhoeven en cateraar Gijs van der Velden bundelen de krachten om elkaar door de coronacrisis te helpen.

Erik Verhoeven is al meer dan 20 jaar aspergeboer in het bedrijf dat zijn vader 45 jaar geleden startte. Het bedrijf levert gewoonlijk veel asperges aan de horeca, maar door de coronacrisis is zijn afzetmarkt grotendeels verdwenen.

Twaalf Polen

Daarnaast kampt de boer met een personeelstekort voor de oogst. "Normaal gesproken zouden hier nu twaalf Polen werken om de asperges te oogsten. Maar omdat de grenzen van Duitsland nu dicht zijn, zijn er nu maar twee. En dat is veel te weinig om de oogst, die maar een korte periode kent, binnen te halen."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 7 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie