Uitzending
EenVandaag - 4-4-2020

4-4-2020

EenVandaag

280 x bekeken | 0 reacties
6
Dit weekend wordt het mooi weer: wat mag wel en niet tijdens de coronacrisis?
Het belooft dit weekend prachtig lenteweer te worden. Normaal trekken we massaal naar het strand, het bos of het park. Nu moeten we thuisblijven.

Twee weken geleden bleek dat een moeilijke opgave met het mooie weer: Nederlanders trokken er massaal op uit naar stranden, bossen en natuurgebieden ondanks het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Maatregelen tegen drukte

Het gevolg? Volle parkeerplekken, volle stranden en volgens sommigen te weinig ruimte om de 1,5 meter regel in acht te nemen. Daarom ging er in het weekend zelfs een NL-Alert uit om mensen aan te sporen binnen te blijven.

Dit weekend belooft het ook weer prachtig lenteweer te worden. Om herhaling te voorkomen zijn daarom op meerdere plekken in het land maatregelen genomen. Gemeenten kunnen verschillende maatregelen nemen. Zo zijn bij het populaire natuurgebied de Utrechste Heuvelrug de parkeerplaatsen afgesloten.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 4 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie