Uitzending
EenVandaag - 8-8-2022

8-8-2022

EenVandaag

268 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe droogte de gevolgen van de bestaande stikstofproblemen vergroot
De hitte zorgt voor veel problemen in Nederland, zoals droogte en watertekort. En die droogte heeft ook nog eens invloed op de omvang van onze stikstofproblemen. Planten krijgen het er namelijk niet makkelijker op.

Planten produceren door stikstof meer bladeren en minder wortels. Met minder wortels nemen ze water minder goed op, waardoor veel droogte ervoor zorgt dat planten kunnen afsterven. Hoe dat precies zit, leggen twee experts uit.

Weer volop blauwalg, maar aanhoudende droogte en hevigere regenbuien groter probleem, zegt klimaatexpert
Langdurige droogte en hevigere buien, in Nederland zijn dat de twee grootste uitdagingen voor de komende tijd, zegt klimaatexpert Peter Siegmund van het KNMI. En die combinatie is best paradoxaal, geeft hij toe.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggr. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 8 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • EenVandaag - Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  6-8-2022

  De grachten van Amsterdam zijn vandaag het decor van de Canal Parade en presentator Rik van de Westelaken doet daar de hele dag verslag van op NPO 1. Samen met schrijver Splinter Chabot doet Rik vanaf een boot langs de…
  Lees verder
 • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten