Uitzending
EenVandaag - 2-8-2022

2-8-2022

EenVandaag

225 x bekeken | 0 reacties
6
Door personeelstekorten springt Jozef steeds vaker bij in de zorginstelling waar dochter Rinske verblijft
Een spelletje, een wandeling of een doktersbezoek: in de zorg komen ze handen tekort. Familieleden van patiŽnten worden daarom gevraagd bij te springen. Maar steeds vaker moeten zij ook zorgtaken uitvoeren. "Dat is zorgwekkend."

Alleen al in de gehandicaptenzorg staan 8000 vacatures open en is het ziekteverzuim vanwege corona met 11 procent toegenomen. Ook in die sector worden familieleden gevraagd om te komen helpen.

Waarom is het bezoek van Nancy Pelosi aan Taiwan zo beladen? En 3 andere vragen en antwoorden
Na dagen vol speculaties is Nancy Pelosi vandaag aangekomen in Taiwan. Het is voor het eerst in 25 jaar dat zo'n hoge Amerikaanse functionaris het land bezoekt. Een bewuste provocatie van de Amerikanen. Amerika-verslaggever Tom van 't Einde legt het uit.

Een paar maanden geleden haalde president Biden zich al de woede van China op de hals. Hij zei dat de Verenigde Staten Taiwan verdedigen bij een aanval door China. Die woorden werden later afgezwakt, maar nu Pelosi voet aan land zet, is duidelijk dat het Biden ernst is. Pelosi is na Biden en vice-president Kamala Harris de belangrijkste politicus van Amerika.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 2 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • EenVandaag - Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  6-8-2022

  De grachten van Amsterdam zijn vandaag het decor van de Canal Parade en presentator Rik van de Westelaken doet daar de hele dag verslag van op NPO 1. Samen met schrijver Splinter Chabot doet Rik vanaf een boot langs de…
  Lees verder
 • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten