Uitzending
EenVandaag - 10-8-2022

10-8-2022

EenVandaag

276 x bekeken | 0 reacties
6
In Kiev pakken Oekra´ners hun leven weer op, maar 'de situatie kan elk moment weer veranderen'
Oekra´ne voert momenteel aanvallen uit op de door de Russen bezette Krim. Maar ver weg van het front, in Kiev, is het relatief rustig. Correspondent Marcel van der Steen is in de hoofdstad en vertelt hoe de bewoners de draad weer beginnen op te pakken.

Sinds een aantal dagen is Van der Steen terug in Oekra´ne. Daar ziet hij hoe het leven in Kiev langzaam weer opstart. Maar ook de inwoners van de hoofdstad weten: de oorlog is nog niet voorbij. "Het is toch gewoon stil op straat."

Apotheker Prem Adhjen helpt Hindoestaanse Nederlandsers gezonder te zijn: 'Ze denken dat diabetes bij het leven hoort'
Een suikertaks kan ervoor zorgen dat er minder suiker in cola komt, of dat mensen er minder van zullen kopen. Dat is voor iedereen een gezonde stap en voor Hindoestaanse Nederlanders helemaal. Zij lopen namelijk relatief meer risico op diabetes type 2.

Medisch wetenschappelijk onderzoek liet jaren geleden al zien dat van de 60-jarige Hindoestanen uit Den Haag er maar liefst 40 procent aan diabetes type 2 lijdt.

Marcel van der Steen deed in deze uitzending verslag voor EenVandaag. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos MoggrÚ. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 10 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • EenVandaag - Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  6-8-2022

  De grachten van Amsterdam zijn vandaag het decor van de Canal Parade en presentator Rik van de Westelaken doet daar de hele dag verslag van op NPO 1. Samen met schrijver Splinter Chabot doet Rik vanaf een boot langs de…
  Lees verder
 • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten