Uitzending
EenVandaag - 3-1-2020

3-1-2020

EenVandaag

181 x bekeken | 0 reacties
6
Groningers tegen komst van een hyperloop testbaan
Er dreigt een opstand onder de inwoners van het Groningse Lageland, de plek waar het testcentrum voor het de hyperloop - een supersnel transportsysteem - moet komen. Inwoners zijn boos op de gemeente. "We leven toch in niet in Noord-Korea?"

Terwijl de eerste paal van het testcentrum nog de grond in moet worden geslagen, is er nu al grote onrust ontstaan in Lageland, de plek waar de hyperloop moet verrijzen. Inwoner Erik Schoppen is met name boos omdat alles zo rauw op zijn dak valt. "We kregen vorige week een briefje in de bus. We zijn dus totaal niet gewaarschuwd. De gemeente heeft de informatieplicht geschonden. We leven toch in een democratische rechtstaat, niet in Noord-Korea?"

Dagelijks vlees of vegetarisch eten
Vlees: veel mensen zijn er dol op. De gemiddelde Nederlander eet per jaar 38,5 kilo vlees. Dat cijfer is sinds 2005 onveranderd, ondanks alle kritiek. Want (veel) vlees eten is slecht voor de planeet. Zouden we ons moeten schamen voor het eten van vlees?

Een maaltijd zonder vlees? Daar moeten de meeste mensen niet aan denken. Dit jaar nog bleek uit cijfers van de Universiteit Wageningen dat de vleesconsumptie niet is afgenomen. Vlees eten is dus nog steeds voor velen de normaalste zaak van de wereld.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggr. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 3 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie