Uitzending
EenVandaag - 7-1-2020

7-1-2020

EenVandaag

249 x bekeken | 0 reacties
7
Verhuizen naar een zelfvoorzienend tiny house? Marjan schaamt zich niet voor haar luxe penthouse
De kloof tussen armoede en financiŽle rijkdom wordt steeds groter in Nederland. Mag je in deze tijd nog wel laten zien hoe welvarend je bent? Marjan woont in een glamoureus penthouse terwijl Martijn juist kiest voor een tiny house. Wat vinden zij?

In een penthouse met uitzicht over heel Eindhoven woont ondernemer Marjan Strijbosch. Haar huis is gedecoreerd met grote sierlijke vazen, een glimmende witte piano en meerdere schilderijen. Op een exemplaar is ze zelf afgebeeld. "Die jurk had ik aan bij de opening van het penthouse", vertelt Strijbosch glunderend.

RIVM publiceert ruwe data stikstof na kort geding aangespannen door boeren
Het RIVM plaatste, na een kort geding, de volledige data van het rekenmodel voor de stikstofuitstoot online. De organisaties die hierom vroegen kunnen de informatie analyseren. Hoogleraar Erisman: "Ik denk dat de cijfers van het RIVM grosso modo kloppen."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 7 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie