Uitzending
EenVandaag - 27-12-2019

27-12-2019

EenVandaag

167 x bekeken | 0 reacties
7
Sluiting jeugdgevangenis Keerpunt
Jeugdgevangenis Het Keerpunt in Zuid-Limburg moet open blijven, deze oproep doen GroenLinks, SP en PvdA aan minister Dekker. Begin januari sluit de jeugdgevangenis. 26 jonge gedetineerden worden uit nood ondergebracht in een vrouwengevangenis.

Minister Dekker voor Rechtsbescherming nam eerder dit jaar dit besluit om jeugdgevangenis Het Keerpunt in het Limburgse Cadier en Keer te sluiten. Zijn reden: "Er is overcapaciteit." Hij doelt dan op het groot aantal lege cellen.

Decenniumterugblik op de stikstofcrisis
De protesten van boeren en bouwers tegen de stikstofmaatregelen zijn de nieuwsgebeurtenis van 2019. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder het Opiniepanel.

In mei constateerde de hoogste rechter dat Nederland meer stikstof uitstoot dan mag voor de wet. Duizenden projecten, groot en klein, komen hierdoor stil te liggen en het kabinet presenteert maatregelen om de uitstoot terug te brengen. Die maatregelen raken vooral veehouders en bouwers wat zorgt voor een reeks lokale en landelijke acties.

Is er nog toekomst voor de versnellingspook?
In BelgiŽ wordt serieus nagedacht over afrijden met een automaat in plaats van een schakelbak. Gaan we in Nederland die kant op? 'Dat duurt nog minstens 15 jaar', denkt Irma Brauers van de Vereniging Rijschool Belang.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 27 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie