Uitzending
EenVandaag - 28-5-2024

28-5-2024

EenVandaag

270 x bekeken | 0 reacties
6
PVV wint na hoofdlijnenakkoord in zetelpeiling, geen effect bij andere partijen
De PVV krijgt er na het bereiken van het hoofdlijnenakkoord 3 zetels bij. Vorige maand verloor de partij van Geert Wilders nog 4 zetels, door frustratie over de stroeve formatie. Die kiezers halen nu opgelucht adem.

Socialemediagebruik van jongeren wordt problematischer
Het problematisch gebruik van social media is de afgelopen jaren toegenomen. Het RIVM en experts spreken van een zorgwekkende ontwikkeling. "De kracht van de apps is zo groot."

Gratis regionale krant zorgt voor meer betrokkenheid onder buurtbewoners
Om nieuws betaalbaar te maken, heeft uitgeverij DPG Media 5.000 krantenabonnementen beschikbaar gesteld voor mensen die dat niet kunnen betalen. Henk uit Nijmegen kreeg een jaar lang De Gelderlander. "Bij de eerste bak koffie, lees ik gelijk de krant."

Oud-AIVD-topman Dick Schoof beoogd premier van het nieuwe kabinet
De vier coalitiepartijen hebben topambtenaar Dick Schoof naar voren geschoven als beoogd premier. Ondanks zijn lange staat van dienst in verschillende prominente functies, heeft een grote groep (50 procent) geen idee wie hij is.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggr. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 28 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie