Uitzending
EenVandaag - 25-6-2008

25-6-2008

EenVandaag

1001 x bekeken | 0 reacties
6
Halve finale verdeelt Duitsland
Tot verbazing van velen is Turkije heel ver gekomen bij het EK Voetbal. Vanavond spelen de Turken in de halve finale tegen Duitsland. De wedstrijd is beladen, want Duitsland kent een grote Turkse minderheid. Veel Turkse jongeren in Duitsland voelen zich achtergesteld. In de Duitse stad Keulen vierden 30.000 Duitsers met een Turkse achtergrond uitzinnig op straat feest na de Turkse overwinning op KroatiŽ in de kwartfinale. EťnVandaag is in de Keulse wijk MŁlheim, ook wel klein Istanbul genoemd en kijkt in het centrum naar de wedstrijd. Hoe zal het gaan als duizenden Turken en duizenden Duitsers gezamenlijk de wedstrijd bekijken?

Speelfilm over opstand GeorgiŽrs op Texel
Begin deze maand zijn op Texel de opnamen gestart van de film De Vliegenierster van Kazbek. De film speelt zich af tegen de historische achtergrond van de Tweede Wereldoorlog, toen in januari 1945 op Texel een Georgisch regiment werd geÔnstalleerd. Het is het vrijwel onbekende verhaal van Georgische voormalige krijgsgevangenen in Duitse krijgsdienst. Vijf jaar lang had Texel weinig hinder ondervonden van de Tweede Wereldoorlog. Toch kwam er een heftige strijd op het eiland.

Campings worden bungalowparken
Campings waarop oude stacaravans staan worden in een rap tempo omgebouwd naar moderne bungalowparken. De vaste campingbewoners, die veelal tientallen jaren op zo'n camping staan, kunnen vaak nergens anders terecht met hun oude stacaravan. Is er nog ruimte voor de oude stacaravanbewoner?

Presentatie: Pieter Jan Hagens.


Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 25 juni door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie