Uitzending
EenVandaag - 30-6-2008

30-6-2008

EenVandaag

963 x bekeken | 0 reacties
6
Kleine cafés te koop door rookverbod
Een flink aantal café-eigenaren ziet het niet meer zitten, het rookverbod dat morgen ingaat, dwingt hen hun zaak te koop aan te bieden. De eigenaren voorspellen vanaf morgen veel minder klanten te kunnen bedienen. Vooral kleine cafés zijn de dupe van de nieuwe wet. Zij hopen op vrijstelling, zoals dat ook in België geregeld. EénVandaag ging wat drinken, in de kleine cafés die er volgens de eigenaren spoedig niet meer zullen zijn.

Afscheid Rijksbouwmeester Crouwel
Na vier jaar vindt Rijksbouwmeester Mels Crouwel het genoeg. Vanaf 1 juli is hij weer gewoon aan het werk op zijn eigen architectenbureau. Crouwel adviseerde als Rijksbouwmeester de regering over architectuur en rijksgebouwen en daarmee direct over hoe Nederland er in de toekomst uit moet zien. Hij werd bekend door zijn pleidooi voor hoogbouw en was de eerste met kritiek op de 'verrommeling' van Nederland. Is zijn hand nu al te zien in de inrichting van ons land? En hoe ziet hij de toekomst van Nederland? In EénVandaag een portret.

Zoektocht naar de juiste papieren
In Nederland verblijven duizenden Chinezen illegaal. Een groot deel van deze illegalen is niet meer in het bezit van een paspoort. Volgens staatssecretaris Albayrak van Justitie kunnen deze Chinezen makkelijk terug naar China: niets staat ze in de weg om de benodigde papieren te krijgen. Veel experts spreken dit echter tegen. Het is onmogelijk voor deze illegalen om terug te keren naar hun land, want nieuwe papieren worden door China niet verstrekt. EénVandaag volgt een Chinees in haar zoektocht naar de juiste papieren. Waar leeft ze, hoe vaak is ze al opgepakt en wat heeft ze tot nu toe gedaan om terug te keren naar China?

Presentatie: Margriet Vroomans.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 30 juni door de AVRO en de TROS. Te gast was Mels Crouwel. De presentatie was in handen van Margriet Vroomans.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie