Uitzending
EenVandaag - 19-6-2008

19-6-2008

EenVandaag

992 x bekeken | 0 reacties
6
Wie is Agnes Kant?
Agnes Kant wordt de nieuwe fractievoorzitter van de SP. Andere mogelijke kandidaten, Jan de Wit en Harry van Bommel, hebben aangegeven zich niet beschikbaar te stellen. Iedereen kent Agnes Kant als Kampioen Vragenstellen. Maar wat is haar achtergrond? Wat drijft haar en hoe wist ze op te klimmen binnen de SP? Oude bekenden over Agnes Kant.

Kritische Chinezen ook onder druk in Nederland
Hoe lang is de arm van Peking? Volgens de Chinese kunstenares Zhimin Tang worden Chinese migranten in Nederland onder druk gezet door de Communistische Partij van China. Ze mogen niet kritisch zijn en ze moeten elkaar bespioneren. De AIVD onderschrijft deze stelling. Tang, vluchtte jaren geleden naar Nederland. Zij zegt dat de Chinese geheime dienst haar nog steeds lastig valt en in de gaten houdt. Kritische Chinezen wordt de mond gesnoerd. Ook in Nederland.

Moet Wet beschermde diersoorten worden gewijzigd?
Het Rotterdamse Havenbedrijf maakt zich op voor de aanleg van de Tweede Maasvlakte. In september beginnen Boskalis en Van Oord met baggeren, in 2013 moet de Rotterdamse havenuitbreiding gereed zijn. Maar de onooglijke rugstreeppad zit de havenbouwers nog in de weg. De beschermde pad wordt gevreesd door bouwbedrijven. Waar hij opduikt, ligt de bouw stil. Zoals bij de Betuwelijn.

Uitvinder spelcomputer in Nederland
De game-industrie is goed voor de Nederlandse economie. In 2007 verdiende de Nederlandse game-industrie, met een omvang van bijna 1 miljard euro, meer dan de Nederlandse filmindustrie. Ralph Baer, de uitvinder van de spelcomputer is in Nederland. De Duitse Amerikaan houdt een lezing tijdens het NLGD Festival of Games, een internationaal congres voor de gamesbranche in Utrecht. Wat is volgens hem de invloed van deze industrie op de huidige samenleving?

Presentatie: Margriet Vroomans.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op donderdag 19 juni door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Margriet Vroomans.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie