Uitzending
EenVandaag - 1-7-2008

1-7-2008

EenVandaag

934 x bekeken | 0 reacties
6
Rotterdamse huizen verzakken
Mogelijk 7.500 huizen in Rotterdam kampen met funderingsproblemen, blijkt vandaag uit onderzoek van de gemeente. De houten palen waarop de woningen zijn gebouwd rotten weg en op sommige plaatsen is de bodem zo slap, dat huizen verzakken. Het is een kostbare zaak om de funderingen aan te pakken. Wie moet dat betalen? De eigenaren zijn zelf verantwoordelijk, vindt de gemeente Rotterdam. Maar volgens de bewoners is hier het laatste woord nog niet over gezegd. Zij richten daarom vanavond alvast de belangenorganisatie funderingsproblematiek Rotterdam op. Morgen opent de gemeente een funderingsloket.

Westerse beschaving in de uitverkoop?
Politieke crisis in het Amsterdamse Slotervaart. Drie PvdA-Raadsleden stappen op uit protest tegen de plannen van hun partijvoorzitter Achmed Marcouch. De maat is vol. Marcouch wil islamiseren, zeggen de dissidenten. Gelovige straatcoaches hoeven vrouwen geen hand te geven en nu wil hij zelfs Koranlessen op de openbare school. Gooien wij onze Westerse beschaving in de uitverkoop en onderwerpen wij ons vrijwillig aan de islam? Steeds vaker hoor je dit verwijt tegen diegenen die de islam positief tegemoet treden.

Poolse werknemers vaak betrokken bij bedrijfsongeval
Tienduizenden Oost-Europese werknemers zijn tegenwoordig aan het werk op de Nederlandse arbeidsmarkt. Gebrekkige communicatie tussen de Polen en Nederlanders leidt nogal eens tot onveilige situaties. Zo verloor een onderhoudsmedewerker bijna een hand, omdat zijn Poolse collega een machine aanzette toen de medewerker om een steeksleutel vroeg. En dat wordt nog erger als de Bulgaren komen, want in Bulgarije betekent Ja-knikken Nee en Nee-schudden Ja. FNV Bouw roept op tot actie.

Ouders aan huis verzorgen moeilijk te realiseren
Steeds vaker is er de wens om ouders aan huis te verzorgen in plaats van in een verzorgingshuis. Een woning aan het bestaande huis bouwen lijkt dan een mooie oplossing, maar dat stuit in veel gevallen op weerstand bij de ge

Presentatie: Margriet Vroomans.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op dinsdag 1 juli door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Margriet Vroomans.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!