Uitzending
EenVandaag - 24-6-2022

24-6-2022

EenVandaag

241 x bekeken | 0 reacties
6
Kaart 'Stroe city' met 25.000 nieuwbouwwoningen was volgens provincie misverstand: 'Het laatste wat we willen is nog meer onrust in het gebied'
Het idee van de provincie Gelderland om het Veluwse dorp Stroe uit te breiden van ruim 250 naar 25.000 woningen is na fel protest van de gemeente Barneveld van de baan. Wethouder Bennie Wijnne vertelt over een hectische week.

'Naar een nieuwe kaart van Gelderland', is de titel van de verkenning waarin het provinciale bestuur de ruimtelijke plannen, scenario's volgens de provincie, voor de komende jaren ontvouwt. In Stroe zouden 25.000 woningen moeten komen, bijna 100 keer het aantal huizen dat er nu staat.

Verdeeldheid over afschaffing 5 dagen bedenktijd voor abortus, veel steun voor abortuspil via de huisarts
Deze week stemde een ruime meerderheid in de Eerste Kamer voor afschaffing van de bedenktijd voor abortus. Kiezers zijn daar een stuk verdeelder over: bijna de helft (46 procent) is voor afschaffing, 42 procent vindt dat de bedenktijd had moeten blijven.

Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 30.000 leden van het Opiniepanel. Vooral de achterbannen van de SGP (95 procent), de ChristenUnie (78 procent), Forum voor Democratie (76 procent) en het CDA (60 procent) zijn tegen de afschaffing. Maar ook bij de VVD (44 procent tegen afschaffing) en de SP (38 procent tegen afschaffing) zijn kiezers verdeeld.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 24 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • EenVandaag - Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  6-8-2022

  De grachten van Amsterdam zijn vandaag het decor van de Canal Parade en presentator Rik van de Westelaken doet daar de hele dag verslag van op NPO 1. Samen met schrijver Splinter Chabot doet Rik vanaf een boot langs de…
  Lees verder
 • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten