Uitzending
EenVandaag - 22-6-2022

22-6-2022

EenVandaag

131 x bekeken | 0 reacties
6
Gemeenten blij met aanpassing Participatiewet, maar voor de uitvoering is meer geld nodig
De Participatiewet gaat op de schop. Bijstandsgerechtigden mogen meer bijverdienen en ook giften ontvangen, zoals boodschappen van familie. Gemeenten zijn blij met de aanpassingen, maar om die uit te voeren moet er wel geld bij.

Dat vertelt Peter Heijkoop (CDA), wethouder Sociale Zaken in Dordrecht en voorzitter van de commissie Participatie, Schulden en Integratie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). "Je kunt niet een Mercedes bestellen en vervolgens financiŽle middelen beschikbaar stellen voor een opgevoerde Canta."

Felle woorden van protesterende boeren in Stroe: 'Als dit niet werkt, komen er hardere acties'
Tienduizenden boeren spraken zich in Stroe uit tegen de stikstofmaatregelen. Boer Geert van actiegroep Vol Gas! vindt het belangrijk dat zoveel boeren een signaal afgeven dat ze het niet eens zijn met de maatregelen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 22 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten