Uitzending
EenVandaag - 22-6-2020

22-6-2020

EenVandaag

891 x bekeken | 0 reacties
4
Nieuwe trend: met stoepkrijt 'onkruid' tussen de tegels aanwijzen
Marvin en Kevin Groen doen aan 'botanisch stoepkrijten'. Door de naam van een plantje er op straat bij te zetten, hopen ze positieve aandacht te vestigen op het 'onkruid'. "Wij noemen het gewoon kruid."

Nederlandse staat voor de rechter gesleept om vrijheidsbeperking bewoners verzorgingshuizen
Al maandenlang mogen bewoners van verpleeghuizen uit veiligheidsoverwegingen niet of nauwelijks naar buiten. Hiermee worden mensenrechten geschonden, stelt een stichting die namens families en bewoners de overheid voor de rechter wil dagen.

Op 23 maart 2020 werden de deuren van alle Nederlandse verpleeg- en verzorgingshuizen gesloten vanwege het coronavirus. Er mocht geen bezoek meer komen, bewoners mochten niet naar buiten, of zelfs van hun gang of kamer af. Inmiddels zijn we 3 maanden verder en terwijl de rest van Nederland al lang weer uit de lockdown is, zitten bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen nog grotendeels opgesloten.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 22 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • EenVandaag - Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  6-8-2022

  De grachten van Amsterdam zijn vandaag het decor van de Canal Parade en presentator Rik van de Westelaken doet daar de hele dag verslag van op NPO 1. Samen met schrijver Splinter Chabot doet Rik vanaf een boot langs de…
  Lees verder
 • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten