Uitzending
EenVandaag - 17-6-2020

17-6-2020

EenVandaag

573 x bekeken | 0 reacties
6
Hybride docent moet techniekvak redden
In de techniek is een nijpend tekort aan vakbekwaam personeel: zo'n 20.000 mensen. Om mensen op te leiden zijn techniekdocenten nodig. Maar ook die zijn er te weinig. De 'hybride docent' zou een oplossing kunnen zijn.

Een hybride docent combineert voor de klas staan met een baan in de praktijk. Als het aan voorzitter van Techniek Nederland Doekle Terpstra ligt, is binnen 5 jaar elke vakman ook docent en andersom.

In Noord-Korea loopt de spanning op
Noord-Korea zoekt de confrontatie met Zuid-Korea; er werd een gezamenlijk kantoor opgeblazen, militaire oefeningen worden hervat. Koreadeskundige Breuker: "Zuid-Korea heeft het over betere betrekkingen. Noord-Korea wil sanctieverlichting en hulpgoederen."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 17 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • EenVandaag - Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  6-8-2022

  De grachten van Amsterdam zijn vandaag het decor van de Canal Parade en presentator Rik van de Westelaken doet daar de hele dag verslag van op NPO 1. Samen met schrijver Splinter Chabot doet Rik vanaf een boot langs de…
  Lees verder
 • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten