Uitzending
EenVandaag - 2-12-2019

2-12-2019

EenVandaag

158 x bekeken | 0 reacties
7
70 jaar NAVO
De NAVO bestaat 70 jaar. Reden voor een feestje? De afgelopen maanden kwam er onder anderen van Macron en Trump felle kritiek op het bondgenootschap.

Dinsdag komen alle regeringsleiders van NAVO-lidstaten naar Londen voor een grote top. De aanleiding? De 70ste verjaardag van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie. Na de Tweede Wereldoorlog opgericht om tegenwicht te bieden aan de militaire macht van Rusland en bondgenoten.

Bij de 'Recycle Sint' kun je oud speelgoed ruilen voor een nieuw cadeau
Elif Algu organiseerde jaren geleden een ruilavond waar oud speelgoed geruild werd. De eindeloze stroom sinterklaascadeau's waren haar een doorn in het oog. Het werd een succes en inmiddels worden op 126 plaatsen 'Recycle Sint'-avonden georganiseerd.

Bijna iedereen heeft het thuis wel liggen: speelgoed dat nog zo goed als nieuw is, maar waar de kinderen niet meer mee spelen. Wat moet je er dan mee? De 'Recycle Sint' biedt een leuke én duurzame oplossing: ruilen. Na een oproep op Facebook wordt bijvoorbeeld in een buurthuis een event gehouden waar je met je oude speelgoed terecht kunt. In ruil voor het oude speelgoed krijg je bonnen, waarmee je zelf een cadeau voor de kinderen kunt uitzoeken.

Particuliere beveiliging tegen plofkraken in Amsterdam en Almere
De gemeente Amsterdam zet 's nachts particuliere beveiliging in tegen plofkraken. Op een aantal locaties gaan beveiligingsbedrijven aan de slag. Criminoloog Jasper van der Kemp heeft er vertrouwen in. "Je verstoort de gelegenheid."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 2 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie