Uitzending
EenVandaag - 4-12-2019

4-12-2019

EenVandaag

322 x bekeken | 0 reacties
6
ALS-patiŽnten vallen tussen wal en schip door alle verschillende regelingen
ALS-patiŽnten hebben niet alleen nog kort te leven, de wirwar aan verschillende instanties en geldpotjes maakt het daarnaast ook lastig om snel de juiste zorg te krijgen. Spierziekten Nederland pleit voor ťťn loket om de zorg goed en snel te regelen.

Peer Joosten zou bijna met pensioen gaan, maar kreeg last van zijn handen. Een aantal maanden later werd duidelijk dat hij aan ALS lijdt. "Je weet dat je binnen niet al te lange tijd dood zult gaan. In juni kon ik nog autorijden en ging ik zelfstandig naar het ziekenhuis toe. Nu doen mijn handen het niet meer."

Heftige emoties bij Kamerdebat rond de kindertoeslagaffaire
De emoties liepen hoog op tijdens het Kamerdebat over de toeslagenaffaire. Een van de ouders die onterecht beschuldigd is van fraude begon te schreeuwen op de publieke tribune. Buiten de zaal doet hij zijn verhaal.

Nadat hij op de gang is gekalmeerd door Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt doet Roger zijn verhaal. "Dit raakt me enorm. Het gaat over mijn leven. Ik ben alles kwijtgeraakt en het heeft me zelfs mijn huwelijk gekost."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 4 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie