Uitzending
EenVandaag - 7-12-2019

7-12-2019

EenVandaag

176 x bekeken | 0 reacties
5
Reorganisatie Tata Steel, werknemers zijn strijdbaar
Grote onzekerheid bij de werknemers van Tata Steel. Het voorgenomen plan om maar liefst 1600 van de 9000 medewerkers te ontslaan is als een bom ingeslagen op de werkvloer. Een eerste overleg met de bedrijfstop is op niets uitgelopen.

Frits van Wieringen is voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad en krijgt vanaf de werkvloer heel veel vragen over de ontslagplannen. "Mensen zijn behoorlijk boos en dit is volstrekt onacceptabel. Ik krijg veel mails en mensen worden natuurlijk ongerust. We nemen het Tata Steel ook heel erg kwalijk. Aankondigen dat er 1600 banen verdwijnen zonder enig plan, daarvan zeggen wij: 'Dat is niet eens verantwoord'."

Brielle zit met onafgebouwde huizen
Ze dacht dat ze alles had afgedekt en toch ging het ontzettend fout: Dineke van Ommen liet een nieuwbouwwoning bouwen, maar zit nu al twee jaar met een onbewoonbaar huis opgescheept. "Ons hele leven ligt aan gruzelementen."

En ze is niet de enige. Zes nieuwe huizen in dezelfde straat in Brielle staan al 2 jaar leeg. Ze zijn onbewoonbaar verklaard nog voordat ze zijn opgeleverd. Eerst ging de aannemer failliet en vervolgens bleek het garantiefonds waar je dan normaal gesproken een beroep op doet malafide. Ze kregen dus geen cent. De bewoners zitten klem, want ze moeten nog anderhalf ton lenen om het huis af te bouwen. Intussen hebben ze dubbele lasten.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 7 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie