Uitzending
EenVandaag - 1-8-2022

1-8-2022

EenVandaag

225 x bekeken | 0 reacties
6
Strijd om stopzetten beademing hersendode Archie had religieuze achtergrond: 'Dat leven geen zin heeft, telt dan niet'
Dat de beademing van de 12-jarige Archie Battersbee gestopt mag worden, is volgens medisch-ethicus Suzanne van de Vathorst in lijn met hoe daar vaker mee om wordt gegaan. Alleen speelde hier religie mee. En dan geldt: "Leven is leven, maakt niet uit hoe."

Ook zijn 'eigen' VVD-kiezers vinden recordpremier Mark Rutte geen man van zijn woord
Mark Rutte is deze week de langstzittende premier van Nederland, maar dat wordt in het land niet bepaald gevierd. Hij scoort slecht op leiderschapskenmerken en ook maar weinig van zijn ‘eigen’ kiezers vinden hem een man van zijn woord.

Slechts een derde van de VVD-kiezers vindt dat hij nakomt wat hij belooft. Dat is altijd nog meer dan het gemiddelde van alle mensen in het land, maar het valt op omdat zij vorig jaar nog op de premier hebben gestemd. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder het Opiniepanel naar aanleiding van het recordpremierschap van Rutte.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 1 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • EenVandaag - Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  6-8-2022

  De grachten van Amsterdam zijn vandaag het decor van de Canal Parade en presentator Rik van de Westelaken doet daar de hele dag verslag van op NPO 1. Samen met schrijver Splinter Chabot doet Rik vanaf een boot langs de…
  Lees verder
 • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten