Uitzending
EenVandaag - 18-10-2022

18-10-2022

EenVandaag

639 x bekeken | 0 reacties
7
'Het blijft bij een week schorsing voor Baudet, twee keer straf voor hetzelfde kan niet', zegt hoogleraar strafrecht
De Tweede Kamer heeft ingestemd met de schorsing van een week voor Thierry Baudet, omdat hij zijn neveninkomsten niet heeft opgegeven. Volgens hoogleraar staatsrecht Joost Sillen blijft het daarbij. "Je kunt niet twee keer voor hetzelfde gestraft worden."

Hoe krijgen we de druk op de zorg omlaag? We moeten af van onnodige onderzoeken, vindt hoogleraar
Met een nieuwe corona- en griepgolf om de hoek, krijgen ziekenhuizen het steeds zwaarder. Hoogleraar Bart Berden roept dan ook op om anders met zorg om te gaan: beter overleg over mogelijke opties, en geen controles uitvoeren zonder logische reden.

Het is niet onbekend dat we te maken hebben met grote tekorten in ziekenhuizen. "Maar ook huisartsen en verpleeghuizen lijden hieronder", vertelt hoogleraar organisatie-ontwikkeling in het ziekenhuis Bart Berden. Berden is ook voorzitter van de raad van bestuur van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 18 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie