Uitzending
EenVandaag - 15-10-2022

15-10-2022

EenVandaag

606 x bekeken | 0 reacties
4
Vervolging Nederlander in zaak-Amanda Todd 'geeft aan dat je dit niet ongestraft kunt doen, maar samenleving moet nog veel leren'
Nederlander Aydin C. moet 13 jaar naar de gevangenis voor afpersing en intimidatie van de Canadese tiener Amanda Todd, die in 2012 zelfmoord pleegde. Of de veroordeling iets verandert? "Helaas hebben we weinig van de zaak geleerd."

In Nederland werd Aydin C. in 2018 al veroordeeld tot ruim 10 jaar gevangenisstraf, voor het misbruiken van tientallen meisjes en jongens. Hij perste zijn slachtoffers online af met seksueel getinte foto's en video's, ook wel 'sextortion' genoemd.

Hoe praat je met je kinderen over inflatie en hoge rekeningen? 'Draai er niet omheen'
De hoge inflatie en stijgende rekeningen kunnen voor heel wat stress zorgen in huis. En voor veranderingen: bijvoorbeeld minder lang douchen of de verwarming lager. Hoe praat je daarover met je kinderen? "Ze voelen alles feilloos aan."

Vooral met jonge kinderen kan het moeilijk zijn om erover te praten.

Onveilig gevoel

"Het is altijd een lastig spanningsveld tussen te eerlijk en te geheimzinnig zijn", vertelt kinderpsycholoog Marilene de Zeeuw. Maar dat je er met je kinderen over moet spreken, staat volgens haar vast. "Als je ziet dat je ouders bezorgd of gestresst zijn, en je weet niet waarom, is dat heel alarmerend. Dat voelt onveilig voor kinderen."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 15 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie