Uitzending
EenVandaag - 14-10-2022

14-10-2022

EenVandaag

622 x bekeken | 0 reacties
7
Elon Musk van pro-Oekra´ens naar pro-Russisch? 'Een bŔta-student die zich met internationale politiek bemoeit'
Waar Elon Musk aan het begin van de oorlog door Oekra´ne werd gezien als held, wordt hij nu met afgrijzen aangekeken. Sinds deze week lijkt zijn standpunt 180 graden gedraaid: hij wil niet meer betalen voor de satellieten die Oekra´ne helpen.

Musks bedrijf SpaceX leverde zo'n 20.000 Starlink-terminals aan Oekra´ne. Hiermee kunnen burgers en het leger via een satellietverbinding communiceren, als alle andere communicatiemanieren wegvallen door Russische aanvallen. Nu heeft hij het Pentagon gevraagd de kosten van de Starlink in Oekra´ne op zich te nemen. Elon Musk zegt dat z'n ruimtevaartbedrijf de kosten niet meer kan opbrengen.

Dagvaarding Donald Trump voor hoorzitting Capitoolbestorming is 'vooral symbolisch'
Oud-president Trump is gedagvaard om te getuigen bij de hoorzittingen over de Capitoolbestorming. Maar de vraag is of hij daar ook naar zal luisteren, omdat hij namelijk nog kan weigeren. "We zijn wel een stap dichterbij een strafrechtelijke vervolging."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos MoggrÚ. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 14 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie