Uitzending
EenVandaag - 21-10-2022

21-10-2022

EenVandaag

526 x bekeken | 0 reacties
6
PvdA-partijvoorzitter probeerde uitkomst van onderzoek naar Gijs van Dijk te be´nvloeden, blijkt uit uitgelekt telefoongesprek
PvdA-partijvoorzitter Esther-Mirjam Sent vroeg aan onderzoeksbureau Bezemer & Schubad om het rapport naar het vermeende grensoverschrijdende gedrag van oud-Tweede Kamerlid Gijs van Dijk zo samen te vatten, dat zij een sanctie aan Van Dijk kon opleggen.

Dat blijkt uit een opgenomen telefoongesprek tussen een van de meldsters en PvdA-voorzitter Sent, meldt HP/De Tijd. Het telefoongesprek vond vermoedelijk plaats op 7 oktober. Ook EenVandaag beschikt over de geluidsopname, maar heeft er eerder niet over gepubliceerd op nadrukkelijke wens van de bron. Nu HP/De Tijd over de opname heeft gepubliceerd, voelt EenVandaag zich vrij om uit de opname te citeren.

In deze uitzending van EenVandaag was Esther-Mirjam Sent te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos MoggrÚ. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 21 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie