Uitzending
EenVandaag - 14-2-2020

14-2-2020

EenVandaag

136 x bekeken | 0 reacties
7
'Milieuvriendelijke' veestallen maken belofte niet waar
De uitstoot van ammoniak terugdringen zonder de veestapel al te zeer in te krimpen: dat is de belofte van speciale, en ook kostbare, emissiearme stallen. Maar maken ze die belofte ook waar?

6 jaar geleden schafte de Twentse melkveehouder Gerben Slaghekke hem aan, de zogenaamde 'Welzijnsvloer'. In de betonnen vloerelementen zitten schuin aflopende groeven en tussen de platen in bevinden zich gootjes van ongeveer 4 centimeter. Een mestrobot rijdt een aantal keer per dag heen en weer om de vloer schoon te houden en de urine zo snel mogelijk af te voeren en te scheiden van de mest.

Ook pedofielen schrikken van uitspraken pedoactivist Nelson: 'Het geeft een heel verkeerd beeld
Op social media wordt woedend gereageerd op uitspraken die pedoactivist Nelson deed in het programma Danny op Straat. Hij vindt dat kinderen van 2 jaar zelf kunnen beslissen of ze seks willen. Ook pedofielen zijn kwaad over de uitlatingen van Nelson.

Ben Kirssen (niet zijn echte naam) voelt zich seksueel aangetrokken tot kinderen, maar praktiseert dit niet. Hij kan zich totaal niet vinden in de uitlatingen van Nelson. "Ik ben er enorm van geschrokken. Zijn mening is abject en radicaal. Als je denkt dat een kind van 2 kan beslissen of die seks wil, omdat die ook kan beslissen of die een ijsje wil, dan heb je het niet begrepen."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 14 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie