Uitzending
EenVandaag - 17-2-2020

17-2-2020

EenVandaag

204 x bekeken | 0 reacties
7
Vuurwerkhandelaren hopen op compensatie
Door het verbod op vuurpijlen en knalvuurwerk kunnen verkopers het vuurwerk dat ze nog hebben liggen van afgelopen jaarwisseling niet meer kwijt. Een schadepost, waarvoor ze hopen dat ze gecompenseerd worden.

Jan van der Heyden: niet alleen schilder ook uitvinder van bijvoorbeeld blusmethoden
Je kent zijn naam misschien van straatnamen of schilderijen: kunstenaar, zakenman en uitvinder Jan van der Heyden (1637-1712). Maar hij was ook de eerste brandweercommandant en leverde zo een bijdrage aan het behoud van Amsterdam zoals we het nu kennen.

"Van der Heyden was een homo universalis, een man die alles kon", zegt Emmy Ferbeek, hoofd Collectie van het Stadsarchief Amsterdam. En dat blijkt wel uit de collectie prenten en bezittingen van Jan van der Heyde, die voor 1 miljoen euro is aangekocht door Stadsarchief Amsterdam en Museum Amsterdam. "We hebben nu iets heel moois in handen."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 17 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie