Uitzending
EenVandaag - 10-3-2010

10-3-2010

EenVandaag

921 x bekeken | 0 reacties
4
Waar is Jan des Bouvrie?
De bekende interieurontwerper Jan des Bouvrie zou worden verdacht van betrokkenheid bij vastgoedfraude. Verschillende bronnen melden dat Des Bouvrie gisteren is aangehouden door rechercheurs van de fiscale opsporingsdienst FIOD. In zijn woonplaats Naarden wordt druk gespeculeerd over de verdachtmakingen. Intussen doen allerlei geruchten de ronde. Zit hij eigenlijk nog vast? En om wat voor zaak gaat het precies? Niemand lijkt helderheid te kunnen verschaffen, zelfs zijn vrouw niet. Het laatste nieuws vanuit Naarden, de woonplaats van Jan des Bouvrie.

Verplichte alcoholtest vermindert geweldsincidenten
Door een verplichte blaastest af te nemen bij de bezoekers van het jeugdcentrum I'Varca in Aalten is in twee jaar tijd het aantal geweldsincidenten met 83 procent afgenomen. Afgelopen vrijdag werd de evaluatie van het nieuwe alcoholbeleid aangeboden aan CDA-kamerlid Cisca Joldersma en kinderarts Nico van der Lely. Van der Lely pleit voor landelijke invoering van deze test. EénVandaag was bij de uitreiking van het rapport en sprak met betrokkenen.

Q-koorts vaccin nog niet beschikbaar in Nederland
In Australië vaccineren ze al jaren mensen met het Qvax vaccine tegen Q-koorts. In Nederland is het vaccin nog niet beschikbaar. De eerste Nederlander is recent naar Australië gereisd om het medicijn te krijgen. De gezondheidsraad in Nederland gaat het vaccin onderzoeken voor mensen die risico lopen. Maar gaat het niet veel te lang duren allemaal? Het lammerenseizoen staat immers voor de deur. EénVandaag stelt de vraag: Waarom hebben wij hier nog geen vaccin tegen Q-koorts?

Klopt het officiële dodental Haïti wel?
'Aantal doden door aardbeving mogelijk naar 300.000', zegt de Haïtiaanse president Rene Preval. Maar klopt dit wel? Journalist Hans Jaap Melissen van de Wereldomroep besloot om zelf te gaan tellen. Hij kwam op een heel ander getal uit. Volgens Melissen zijn er tussen de 50.000 en 80.000 mensen omgekomen. Een gesprek met de burgemeester van Port au Prince, en met Thea Hilhorst, hoogleraar Humanitaire Hulp en Wederopbouw aan de Universiteit Wageningen, over het dodental in Haïti. Hans Jaap Melissen maakte beelden van zijn onderzoek op het eiland.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 10 maart door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!