Uitzending
EenVandaag - 13-3-2010

13-3-2010

EenVandaag

917 x bekeken | 0 reacties
6
De balans tussen politiek en privé
Wouter Bos en Camiel Eurlings verlaten de politiek om meer tijd te besteden aan hun gezin. Het buitenland verbaast zich over de besluiten, maar toch is de verbazing in eigen land niet bij iedereen zo groot. Het gezinsleven is ineens een geldig argument om een carrière te onderbreken. Een gesprek met André Rouvoet en Pieter Reintjes, schrijver van het boek Moderne mannen, nieuwe vaders.

Vrienden over Hans van Mierlo
Politicus en D66-oprichter Hans van Mierlo is op 78-jarige leeftijd overleden. Van Mierlo richtte de partij in 1966 op en kwam een jaar later met zeven zetels in de Tweede Kamer. In 1981 werd hij minister van Defensie. In 1994 was hij de drijvende kracht achter het paarse kabinet zonder CDA. In 1998 verliet van Mierlo de politiek en werd hij benoemd tot minister van Staat. Onder meer een gesprek met boezemvriend Edo Spier, oud-senator en Thom de Graaf, oud-D66 leider en burgemeester van Nijmegen.

De week van... Joost Zwagerman
Het Boekenbal, dinsdagavond in de Stadsschouwburg van Amsterdam, was het begin van de Boekenweek, de 75e keer dat een week lang het literaire boek in de schijnwerpers staat. Joost Zwagerman tekende dit jaar voor het boekenweekgeschenk, Duel. Daarvan worden er de komende dagen bijna een miljoen verspreid. De week van... Joost Zwagerman, tijdens het Boekenbal, bij een door zijn hand samengestelde tentoonstelling in het Letterkundig Museum en thuis en in gesprek over beeldende kunst.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op zaterdag 13 maart door de AVRO en de TROS. Te gast waren André Rouvoet, Joost Zwagerman en Thom de Graaf.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie