Uitzending
EenVandaag - 1-2-2010

1-2-2010

EenVandaag

1126 x bekeken | 0 reacties
7
Snelwegen onbegaanbaar door sneeuw
Op de snelwegen stonden vanmorgen lange files door regen en sneeuwval. Op het hoogtepunt stond het verkeer over ruim 570 kilometer vast, waardoor deze maandagochtendspits de tiende drukste ochtendspits ooit was. De A6 tussen Lelystad en Emmeloord veranderde in een ijsbaan en was uren afgesloten. Later vandaag worden nieuwe sneeuwbuien verwacht. EénVandaag ging mee met een berger die gestrande voertuigen weer op weg helpt.

Alimentatieperiode van 12 naar 8 jaar?
Fred Breet is stellig, hij wil de alimentatiewet veranderen. Er ontstaan steeds meer problemen rondom alimentaties en volgens hem kan dat voorkomen worden door de alimentatieperiode in te korten van 12 naar 8 jaar. Breet verzamelt handtekeningen om het onderwerp op de agenda van de tweede kamer te krijgen. Is een inkorting van de alimentatieperiode inderdaad de oplossing?

Nout Wellink verhoord door onderzoekscommissie
President Nout Wellink van De Nederlandsche Bank wordt vandaag verhoord door de parlementaire commissie die onderzoek doet naar de oorzaken van de kredietcrisis. Er is in de afgelopen tijd veel kritiek op Wellink en de DNB geweest. Samen met econoom Sweder van Wijnbergen kijkt EénVandaag naar het verhoor.

Bekendmaking praktijkopleider 2009
Vandaag wordt de beste praktijkopleider van het jaar 2009 uitgeroepen. Staatssecretaris Van Bijsterveldt maakt bekend wie de titel gewonnen heeft. De winnaar ontvangt naast deze titel een beker en wordt ambassadeur voor kenniscentra voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven. De genomineerden voor de Prijs Beste Praktijkopleider 2009 zijn: Bert Sluiman van Broekema Wegenbouw uit Groningen; Thuur Crompvoets van 3Dimerce uit Eindhoven; Nico Gerritsen van Teamwork Shoptechniek uit Terborg. De prijs voor praktijkopleider van het jaar wordt voor het eerst uitgereikt. De kenniscentra voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven verzorgt het evenement rondom de uitreiking. Ze hoopt met het evenement aandacht te krijgen voor de inzet van erkende leerbedrijven bij het opleiden van jongeren.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 1 februari door de AVRO en de TROS. Te gast was Sweder van Wijnbergen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie