Uitzending
EenVandaag - 4-2-2010

4-2-2010

EenVandaag

1345 x bekeken | 0 reacties
3
Ontwikkeling Joint Strike Fighter onder druk
De Joint Strike Fighter, het blijft een hoofdpijn-dossier voor de coalitie. De Amerikaanse generaal die het JSF-project leidde is ontslagen en de VS heeft laten weten dat het project vertraagd is en de prijs van het vliegtuig hoger zal worden. Vandaag presenteert de Rekenkamer haar jaarlijkse monitorrapport over de Nederlandse deelname in het JSF project. Wat betekenen de problemen met de opvolger van de F-16 voor Nederland? En accepteert de Tweede Kamer de vertraging en hogere kosten?

Rapport IPCC blijkt nog meer fouten te bevatten
Alweer een nieuwe blunder in het IPCC-klimaatrapport. Vandaag kwam aan het licht dat er ten onrechte geschreven wordt dat 55% van Nederland onder de zeespiegel ligt. Dit is niet waar, het CBS laat weten dat slechts ťťn vijfde beneden de zeespiegel ligt. Het PBL (Planbureau voor de Leefomgeving) meldt dat het gaat om 26%, maar dat 55% van Nederland overstromingsgevoelig is. Minister Cramer van Milieu vindt het een slordige fout. Ze vertrouwt erop dat het PBL de rapporten van het IPCC gaat onderzoeken op fouten.

Laatste dag onderzoek naar financiŽle crisis
Maandenlang werd uitgekeken naar het parlementaire onderzoek naar de kredietcrisis. Hoe kon het zo misgaan in de financiŽle sector? Hoopvol luisterden we naar de antwoorden van topman Rijkman Groenink van ABN AMRO, oud-premier Wim Kok en naar de baas van de Nederlandsche Bank, Nout Wellink. Maar echt moeilijk kregen ze het niet...

Restyling achterstandswijk in Delft
Een make-over van je huis als eerste stap naar een betere toekomst voor het hele gezin. Dat is de insteek van een klein project in de achterstandswijk Gillisbuurt in Delft. De restyling moet bijdragen aan de oplossing voor de vele problemen in de wijk zoals werkloosheid, hangjongeren en schulden. EenVandaag duikt de Gillisbuurt in en kijkt achter de voordeur.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op donderdag 4 februari door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie