Uitzending
Een goed begin - Jan-Kees Janse en Ans Borst

Jan-Kees Janse en Ans Borst

Een goed begin

26-4-2008

| 1586 x bekeken | 0 reacties
6
Ans is in verwachting van haar tweede kindje. Het is een prima zwangerschap. Ans en haar man Jan Kees verheugen zich enorm op de komst van een tweede dochter. Een week voor de bevalling worden ze toch nog even doorgestuurd voor een hartfilmpje van de baby. Nietsvermoedend gaan ze naar het ziekenhuis. Ans voelt zich goed, ze maakt zich in eerste instantie dan ook geen zorgen. Totdat de artsen vertellen dat het niet goed is met hun kindje. Het blijkt een hartafwijking te hebben die niet met het leven verenigbaar is. Een enorme schok. De meeste kindjes die deze ziekte hebben, overlijden binnen korte tijd na de geboorte. Een van de artsen legt hen uit dat ze kunnen kiezen voor een andere weg en dat is opereren. De eerste zware operatie moet dan snel na de geboorte plaatsvinden, dan volgt een tweede operatie rond een maand of vier en als het kindje het redt, volgt er nog een operatie rond het derde levensjaar. Inmiddels is dochter Noes geboren. Het team van dit programma filmt het gezin tussen de eerste en de tweede operatie. Hoe komt Noes de eerste operatie door en is ze sterk genoeg om de volgende ingreep te kunnen ondergaan?

Deze uitzending van het programma Een goed begin met de titel Jan-Kees Janse en Ans Borst is uitgezonden op zaterdag 26 april door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee