Uitzending
Een goed begin - Pieter en Karin de Vries

Pieter en Karin de Vries

Een goed begin

22-11-2008

| 1573 x bekeken | 0 reacties
7
Een gezin, een nieuw klein babietje, een eigen bedrijf, dat klinkt niet heel uitzonderlijk.
Maar als je weet dat dit gaat over het gezin van Pieter de Vries, geboren zonder armen en zittend in een rolstoel, dan wordt het anders.

De lichamelijke beperkingen lijken Pieter niet wezenlijk te beperken. Aanvankelijk heeft hij geen toekomstbeeld van ‘huisje, boompje, beestje’. Maar dan ontmoet hij Karin. Karin wordt verliefd op Pieter, bij wie ze zich thuisvoelt en bij wie ze zichzelf kan zijn. Ze trouwen, ze wonen boven het bedrijf van Pieter en zijn broer en ze krijgen twee gezonde jongens.

Dan is Karin opnieuw zwanger. Het is een spannende zwangerschap. Karin verliest elke keer veel bloed. Tegen de verwachting in gaat het redelijk goed tot de 26e week, het stadium dat het kindje levensvatbaar is. Met een keizersnee wordt Juda geboren. Even lijkt het goed te gaan, maar het hele kleine jongetje komt toch snel na de bevalling te overlijden. Het verdriet is groot, maar de zekerheid dat Juda het nu veel beter heeft, geeft rust en troost.

Karin wordt opnieuw zwanger. Het is spannend voor Pieter en Karin, maar de zwangerschap verloopt gelukkig heel voorspoedig. Van de zomer is een prachtige dochter, Suzanne, geboren. Samen met hun zoontjes Joost en Pietertje genieten Karin en Pieter van dit nieuwe mensje in hun gezin.

Deze uitzending van het programma Een goed begin met de titel Pieter en Karin de Vries is uitgezonden op zaterdag 22 november door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee