Uitzending
Editie NL - Aflevering 77

Aflevering 77

Editie NL

17-4-2019

| 183 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Alle ballen op Amsterdam. -Chocolade gezonder dan snoep? -Zelfvertrouwen door rolmodel. -'Staand plassen verbieden'. -Het weer: zonnig en warm!

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

"Staand plassen verbieden"
Het is een hardnekkig probleem op basisscholen: vieze en stinkende toiletten. Ruim de helft van de leraren zegt dat jongens die staand plassen, de belangrijkste oorzaak zijn van vieze wc's op school. Ze verwachten dat wc's schoner blijven als jongens zittend plassen.

Zelfvertrouwen door rolmodel
Vrouwelijke rolmodellen zijn niet aan te slepen. Dat zegt het bedrijf Elance Academy, zij koppelen jonge meiden aan een rolmodel. Volgens hen hebben steeds meer jonge meiden behoefte aan iemand van wie ze kunnen leren. Maar waarom is het voor jonge mensen nou eigenlijk zo belangrijk om een rolmodel te hebben?

Chocolade gezonder dan snoep?
De ouderwetse snoepwinkel verdwijnt langzaam uit het straatbeeld. Opvallend genoeg is het aantal winkels dat chocolade verkoopt de afgelopen vijf jaar juist is gestegen. Chocola heeft een gezonder imago dan snoep, maar is dat eigenlijk wel terecht?

Alle ballen op Amsterdam
Miljoenen Nederlanders waren gisteravond getuige van het wonder van Turijn. 3,7 miljoen kijkers zagen hoe Ajax in de kwartfinale van de Champions League won van Juventus. Iedereen kijkt uit naar de halve finale over twee weken. Is Amsterdam daar klaar voor?

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 77 werd uitgezonden op woensdag 17 april door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie