Uitzending
Editie NL - Aflevering 81

Aflevering 81

Editie NL

23-4-2019

| 148 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Blinde vlek voor dode hoek. -Reanimeren moet je leren. -Vijver is vervuiler. -Tank op tijd!

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Tank op tijd!
Doorrijden tot de laatste druppel: sommige mensen maken er een sport van om pas te tanken als het display aangeeft dat ze cht niet langer kunnen. De ANWB waarschuwt om een bezoekje aan het benzinestation niet te lang uit te stellen. Dat is niet alleen beter voor jezelf, maar ook voor je auto.

Vijver is vervuiler
Ze zien er vaak zo idyllisch uit: stadsvijvers. Een paar lieve eendjes en wat lelies er in en af is je zomerse plaatje. Maar schijnt bedriegt, want volgens wetenschappers van de Radboud Universiteit stoten deze vijvers net zoveel broeikasgassen uit als 200 duizend auto's.

Reanimeren moet je leren
Middelbare scholieren moeten leren reanimeren. Een paar uurtjes les kan het verschil maken tussen leven en dood. Daartoe roept een Nijmeegse cardioloog op. Jaarlijks moeten 8.000 mensen worden gereanimeerd buiten het ziekenhuis. Lang niet alle scholen hebben reanimeren in het lespakket. opgenomen.

Blinde vlek voor dode hoek
En van de grootste gevaren in het verkeer blijkt nog steeds de dode hoek. We weten wel wat het is, maar we weten vaak niet waar je niet moet komen. Dat blijkt uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland. Daarom komt VVN met een app om ongelukken in de toekomst te voorkomen.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 81 werd uitgezonden op dinsdag 23 april door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie