Uitzending
Editie NL - Aflevering 82

Aflevering 82

Editie NL

24-4-2019

| 154 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Paal gevaar langs de weg? -Vrouw gevangen in huwelijk. -Na 27 jaar uit coma. -Snikken in de cinema. -Het weer: langzaam koeler.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Snikken in de cinema
Misschien schaam je je ervoor of vind je het juist een heerlijke uitlaatklep: een potje huilen bij een film. Je bevindt je in ieder geval in goed gezelschap: driekwart van de vrouwen en een kwart van de mannen zegt het vaak niet droog te kunnen houden.

Na 27 jaar uit coma
Maar liefst 27 jaar lag ze in een coma: en artsen geloofden niet dat ze ooit nog haar ogen open zou doen. De 59-jarige Munira Abdulla uit de Verenigde Arabische Emiraten. Maar het ongelofelijke gebeurde: ze ontwaakte. Na al die jaren kan ze zelfs nog haar, inmiddels 32-jarige zoon nog herinneren. Wat betekent deze wonderbaarlijke ontwaking voor andere comapatiŽnten?

Vrouw gevangen in huwelijk
In de Tweede Kamer wordt vanavond gedebatteerd over huwelijkse gevangenschap. Deze huwelijken, waarbij je getrouwd moet blijven omdat je partner een religieuze scheiding weigert, komen in Nederland nog steeds voor. Zoals Noor die in Nederland is gescheiden en in Egypte nog is getrouwd.

Paal gevaar langs de weg?
Het was een dramatisch begin van de week: maar liefst 9 jonge mensen kwamen door ongelukken om het leven. In drie verschillende eenzijdige ongevallen. Hoe die laatste auto van de weg raakte kan de politie niet meer achterhalen. Wat bij de andere twee ongelukken is gebeurd wordt nog onderzocht. Opvallend is wel dat in alle gevallen de auto tegen een paal langs de weg aan botsten.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 82 werd uitgezonden op woensdag 24 april door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie