Uitzending
Editie NL - Aflevering 164

Aflevering 164

Editie NL

16-8-2019

| 309 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -344 straten voor Christina. -De sigaar door e-sigaret. -Consult op de wc. -Sterker staan met staart.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Consult op de wc
Een wc-bril die je hartslag meet of ziet hoe hoog je bloeddruk is. Het lijkt futuristisch maar bezoekers van Lowlands kunnen dit weekend toch echt hun behoefte doen op dit soort hypermoderne toiletten.

De sigaar door e-sigaret
Gerard Joling heeft een paar uur vastgezeten in een cel in Thailand. Omdat hij het opnam voor een collega die werd opgepakt omdat 'ie een e-sigaret bij zich had. En dat is daar bij wet verboden, sinds vijf jaar. Hij zegt nu over de Thaise politie in de Telegraaf: "Het zootje is zo corrupt als de tering!" Tja, maar wat moet je doen als je op vakantie in Thailand denkt te maken te hebben met een corrupte agent?

Sterker staan met staart
Ouderen die lastig rechtop kunnen blijven of moeite hebben met in evenwicht blijven, hoeven binnenkort geen stok of kruk meer te gebruiken, maar kunnen een gerobotiseerde staart krijgen. Japanse onderzoekers hebben deze robotstaart ontwikkeld. Maar hoe functioneel is zo'n staart nou eigenlijk?

344 straten voor Christina
Grote kans dat je in jouw woonplaats een straat hebt, die vernoemd is naar prinses Christina. Ze was een van de minst bekende leden van de koninklijke familie, de jongste zus van prinses Beatrix. Je zag haar zelden in het openbaar. Toch zijn er dus een paarhonderd straten en pleinen naar haar vernoemd.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 164 werd uitgezonden op vrijdag 16 augustus door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie