Uitzending
Editie NL - Aflevering 169

Aflevering 169

Editie NL

23-8-2019

| 54 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Wie stopt het onkruid? -Crimineel wil geluidsdemper. -Veld op = helm op. -Niemand dopt meer eigen boontje.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Niemand dopt meer eigen boontje
De tijd dat we met het schaamrood op onze kaken een zakje voorgesneden appeltjes of al voorgegehakte uitjes uit het koelschap van de supermarkt haalden, lijkt definitief verleden tijd. Steeds meer mensen kiezen de voorgesneden variant dan dat ze zelf in de keuken staan te snijden en te hakken. Maar is dat wel een goede én gezonde ontwikkeling?

Veld op = helm op
De Bundesliga-speler Klaus Gjasula weet inmiddels niet beter: naast zijn voetbaltenue, scheenbeschermers en voetbalschoenen hoort ook een helm tot zijn standaard voetbaluitrusting. De Albaniër is de helm gaan dragen nadat hij in 2013 zijn jukbeen brak. Volgens hem zouden andere voetballers er ook goed aan doen om een helm tijdens de wedstrijd te dragen. Maar is dat wel een goed idee?

Crimineel wil geluidsdemper
Het is verboden om tijdens de jacht je gehoor te beschermen met een geluidsdemper. Dat heeft de Raad van State deze week bepaald. Dit tot grote teleurstelling van een jager uit De Lutte in Overijssel, die de zaak had laten voorkomen. Maar justitie is bang dat als amateurs die dempers ook gaan gebruiken, ze veel te makkelijk in handen van criminelen terecht kunnen komen.

Wie stopt het onkruid?
De gemeente Bergen op Zoom heeft een groot onkruidprobleem. Niet alleen in tuinen, maar ook op de stoep woekert 't agressief. Meer dan honderd verschillende wilde plantensoorten duiken in tuinen en tussen de stoeptegels op. Ook andere gemeenten zeggen te kampen met onkruid-overlast. Hoe krijg je al die soorten zélf het beste weg?

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 169 werd uitgezonden op vrijdag 23 augustus door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie