Uitzending
Editie NL - Aflevering 161

Aflevering 161

Editie NL

13-8-2019

| 247 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Bankrekening leeg na fraude QR-code. -Weer verpest het weekend weer. -Stapje vooruit met exoskelet. -Liever een hond dan een huis.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Weer verpest het weekend weer
Lowlands begint vrijdag, maar veel weersverwachtingen zien er erg slecht uit. Online staan er nu honderden kaarten te koop voor het uitverkochte festival, ver onder de originele prijs. Maar wordt het echt zo slecht als veel apps en sites voorspellen? En laten we ons niet veel te veel leiden door die weersverwachting?

Stapje vooruit met exoskelet
Een jaar lang sleutelden 23 studenten van de TU Delft eraan: een nieuw, futuristisch exoskelet. Ze worden niet alleen voor mensen met een dwarslaesie gemaakt, ook in de zorg en de bouw kunnen de pakken het werk veel lichter maken.

Liever een hond dan een huis
In Eindhoven leeft al een week een 60-jarige vrouw op een bankje in een plantsoen in een woonwijk. Ze is haar huis uitgezet en is nu dakloos en ze weigert hulp. Een kleine groep daklozen, naar schatting een paar honderd mensen, wil geen hulp. Want vaak is het zo dat als zij hulp accepteren, ze dan afstand moeten doen van hun huisdier.

Bankrekening leeg na fraude QR-code
De politie waarschuwt dat je in no-time slachtoffer kunt worden van fraude via QR-codes. Ook de Fraudehelpdesk merkt dat criminelen deze manier van fraude massaal hebben ontdekt. We zijn inmiddels gewend om niet zomaar op een link te klikken, maar QR-codes vertrouwen we blijkbaar nog wel. Terwijl we dat dus niet altijd kunnen doen.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 161 werd uitgezonden op dinsdag 13 augustus door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie