Uitzending
DWDD - De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

DWDD

5-10-2018

| 1989 x bekeken | 0 reacties
6
DWDD's Nobelprijs voor Literatuur
Deze week werden de Nobelprijzen uitgereikt, behalve één: de Nobelprijs voor Literatuur. Wegens een MeToo-schandaal bij de Zweedse Academie werd deze prijs voor het eerst sinds 1943 niet toegekend, dus stelden wij ons eigen Nobelcomité samen. We vroegen meer dan 50 Nederlandse en Vlaamse schrijvers naar hún nominatie, aan tafel bespreken Tom Lanoye, Ellen Deckwitz en Pieter Waterdrinker de kanshebbers én uiteraard de winnaar.

Space Waste Lab - Daan Roosegaarde
Een vuilnisbelt, maar dan in de ruimte. Bijna 30.000 stukken afval zweven in een baan om de aarde en vormen zo een bedreiging voor bijvoorbeeld GPS-satellieten. Daan Roosegaarde, komend weekend ambassadeur voor het Weekend van de Wetenschap, wil het probleem aanpakken; zijn Space Waste Lab-project moet de oplossing gaan vinden.

Harrie Jekkers weer solo op de planken
Harrie Jekkers staat na 23 jaar weer op de planken met een solo-voorstelling! ‘Achter de Duinen’ is een ode aan ‘zijn’ Den Haag. Over zijn vader die hield van ADO, klaverjassen en bier en over zijn moeder die haar zoon de liefde bijbracht voor de iets meer verheven dingen van het leven. Jekkers is de opvolger van Paul van Vliet, die ook het zondagmiddagcabaret in de Koninklijke Schouwburg voor zijn rekening nam.

Paul Simon X Elton John: Ruben Hein - Your Song
Twee muzikale legendes kondigden dit jaar hun afscheidstournee aan: Paul Simon en Elton John. Een mooie aanleiding om hun prachtige oeuvre door te spitten in deze nieuwe rubriek. Dat doen we met Ruben Hein en Jeangu Macrooy, die voortaan elke vrijdag een saluut brengen aan respectievelijk Elton en Paul. Deze keer speelt Ruben Hein 'Your Song' van Elton.

Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts
Vrijdag, dus Marc-Marie is de sidekick van Matthijs!

In deze uitzending van DWDD waren Elton John, Harrie Jekkers, Marc-Marie Huijbregts, Paul Simon en Ruben Hein te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD met de titel De Wereld Draait Door werd uitgezonden op vrijdag 5 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie