Uitzending
DWDD - De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

DWDD

21-3-2018

| 1874 x bekeken | 0 reacties
6
Thomas Hertog
Vorige week overleed natuurkundig en kosmologisch genie Stephen Hawking. Vrij onverwacht blijkt hij nog een hele belangrijke erfenis te hebben nagelaten. Twee weken voor zijn dood schreef hij met de Vlaamse professor Thomas Hertog een artikel dat mogelijk nieuw licht werpt op Hawkings eigen voorspelling dat er meerdere universums zijn ontstaan bij de oerknal. Misschien wel oneindig veel. In de studio professor Thomas Hertog.

DaniŽl Lohues
De Drentse zanger DaniŽl Lohues is terug met zijn nieuwe album 'Vlier'. Bij de nieuwe plaat hoort ook de nieuwe tour die vorige maand in ging. Lohues is straks in de uitzending, waar hij met Matthijs praat over 'Vlier' en hij zingt zijn nieuwe liedje 'Mar ik heur hier'.

Bibian Mentel en Jeroen Kampschreur
Het waren de meest succesvolle Paralympics ooit voor Nederland met zeven plakken in totaal en een tiende plek op de medaillespiegel. Drie gouden medailles mocht Nederland in ontvangst nemen; twee daarvan waren voor snowboardster Bibian Mentel, de andere was voor zitskiŽr Jeroen Kampschreur. Vanavond zitten beide gouden paralympiŽrs aan tafel.

Passionkoor uit de Bijlmer
Volgende week donderdag vindt de achtste editie van 'The Passion' plaats in Amsterdam Zuidoost; het stadsdeel dat dit jaar vijftig jaar bestaat. Deze editie zal het 'Passionkoor uit de Bijlmer' te zien en te horen zijn, en vanavond zijn ze in de uitzending. Het koor staat onder leiding van Eric van Tijn en ze spelen het liedje 'Droom, Durf, Doe en Deel' waarvan de originele versie van Marco Borsato is.

Huisdichter Nico Dijkshoorn
Elke woensdag een gedicht van Nico Dijkshoorn. Bekijk al zijn gedichten op onze overzichtspagina.

Tafelheer: Andrť van Duin
Vanavond is Andrť van Duin de sidekick van Matthijs!

In deze uitzending van DWDD waren Nico Dijkshoorn, Nico Dijkshoorn (dierenarts), Andrť van Duin en DaniŽl Lohues te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD met de titel De Wereld Draait Door werd uitgezonden op woensdag 21 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie