Uitzending
DWDD - 9-9-2010

9-9-2010

DWDD

3109 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten op donderdag 9 september zijn: Jort Kelder, Mathijs Bouman, 3 castleden van de film Tirza: Gijs Scholten van Aschat, Sylvia Hoeks en Johanna ter Steege, Hans Dorrestijn en Freek Vonk. Tafeldame is Halina Reijn, muziek is er van Tim Knol.

Jort Kelder en Mathijs Bouman
Jort Kelder en Mathijs Bouman gaan in op 'Project Homerus', het boek van Dirk Scheringa dat vandaag is gepresenteerd. Hierin stelt Scheringa dat zijn DSB bank kapot is gemaakt door de Autoriteit Financiele markten en De Nederlandsche Bank. Project Homerus was de naam van het reddingsplan dat door De Nederlandsche Bank was opgesteld om de situatie bij DSB te verbeteren.
Echter voordat het plan gerealiseerd kon worden deed Pieter Lakeman, voorzitter van de Stichting Hypotheekleed, een oproep aan spaarders om hun geld weg te halen bij DSB. Dit leidde tot een run op de bank, die uiteindelijk failliet ging.

Speelfilm Tirza
'Tirza', de bestseller van Arnon Grunberg, is verfilmd. Matthijs bespreekt de film met 3 leden van de cast: Gijs Scholten van Aschat, Sylvia Hoeks en Johanna ter Steege. Het verhaal handelt over J÷rgen Hofmeester. Hij is zijn baan kwijt, wordt lastig gevallen door zijn ex-vrouw, maar het ergst is dat zijn dochter Tirza spoorloos verdwijnt tijdens een vakantie in NamibiŰ. Hij gaat haar opsporen,maar verliest tijdens zijn zoektocht alle houvast.

Hans Dorrestijn
Hans Dorrestijn heeft een nieuw boek geschreven: 'Dorrestijns Natuurgids'. Hij bespreekt hierin bijna alle dieren, mooi Ún lelijk. Dit is een vervolg op zijn 'Vogelgids'. Vanavond zal hij samen met bioloog en slangenexpert Freek Vonk twee voorbeelden bespreken.

Freek Vonk
Hans Dorrestijn spreekt in de uitzending van 9 september 2010 over mooie Ún lelijke dieren. Freek Vonk neemt er 2 mee: een reuzenpad en een vliegende vos. Freek Vonk is bioloog, gespecialiseerd in slangen. Hij doet onderzoek en publiceert wetenschappelijke artikelen, bijvoorbeeld over het gebruik van slangengif als grondstof voor medicijnen.

Halina Reijn
Halina Reijn is filmactrice, toneelspeelster, schrijfster Ún geregeld tafeldame in De Wereld Draait Door. Het grote publiek kent haar van haar rollen in 'Zwartboek' en 'Ik Omhels Je met 1000 Armen'.

Tim Knol
Singer-songwriter Tim Knol maakt rootsrock, vergelijkbaar met artietsen als Gram Parsons, Wilco en Ryan Adams. De jonge muzikant maakt in 2009 een vliegende start., hij tekent op Lowlands een contract bij Excelsior Recordings. Zijn titelloze debuutplaat verschijnt in januari 2010 en krijgt direct lovende kritieken. Niet verwonderlijk aangezien hij op de plaat wordt begeleid door bekende oudgedienden uit de Nederlandse muziekscene, onder anderen Matthijs van Duijvenbode (Johan) en Anne Soldaat (Daryll Ann).

In deze uitzending van DWDD waren Jort Kelder, Halina Reijn, Hans Dorrestijn, Johanna ter Steege, Dirk Scheringa, Gijs Scholten van Aschat, Mathijs Bouman, Sylvia Hoeks en Freek Vonk te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 9 september door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie