Uitzending
DWDD - 4-11-2015

4-11-2015

DWDD

1187 x bekeken | 0 reacties
5
Vincent Icke
Deze week ging de documentaire ‘Einstein’s Light’ tijdens het Leiden International Film Festival (LIFF) in premičre. De Amerikaanse regisseur Nickolas Barris en de Universiteit Leiden brengen met deze film een ode aan de wetenschappelijke nieuwsgierigheid en de innovatieve geesten van Albert Einstein en Hendrik Lorentz. De film vertelt hoe de algemene relativiteitstheorie is ontdekt door Einstein met behulp van Lorentz. Einstein was als bijzonder hoogleraar een eeuw geleden verbonden aan de Leidse Universiteit waar Lorentz toen ook hoogleraar was. Aan tafel: Vincent Icke.

Pieter Hilhorst
Politicoloog en publicist Pieter Hilhorst werd in november 2012 onverwacht de opvolger van Lodewijk Asscher als wethouder in Amsterdam. In 2013 werd hij genomineerd tot wethouder van het jaar maar een aantal maanden later kreeg hij veel kritiek toen de gemeentelijke belastingdienst een blunder maakte en 188 miljoen euro foutief aan woonkostenbijdragen overmaakte aan 9000 Amsterdammers. Ondanks dat hij de schade enigszins wist te beperken verloor hij als lijsttrekker van de PvdA de gemeenteraadsverkiezingen. De partij ging van 15 naar 10 zetels, een historische nederlaag. Deze week verscheen zijn boek ‘De Belofte’, over de opkomst en ondergang van een politicus.

Muziekminuut: De Likt
In 2013 ontmoetten Jordy Dijkshoorn, Giorgi Kuiper en John van Beek elkaar ergens diep in de duisternis van Rotterdam. Er was meteen een klik en de band werd gevormd: De Likt. Al snel wonnen ze de Muzikantenprijs tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland. Inmiddels hebben ze op festivals gestaan als Oerol, Metropolis, Motel Mozaique en het Bevrijdingsfestival en kwam in april dit jaar het debuutalbum ‘De Likt’ uit, gevolgd door een videoclip in oktober. Door de mix van verschillende muziekstijlen creëerden ze een eigen sound, die ze zelf omschrijven als futuristische rock.

Nico Dijkshoorn
Vandaag een gedicht van Nico Dijkshoorn.

Tom Egbers
Tom is vanavond de sidekick van matthijs

In deze uitzending van DWDD waren Tom Egbers, Pieter Hilhorst, Vincent Icke en Nico Dijkshoorn te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 4 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!