Uitzending
DWDD - 10-11-2015

10-11-2015

DWDD

1411 x bekeken | 0 reacties
6
Yvonne Hak
Rusland heeft een naam hoog te houden, zeker bij atletiek. Maar het mondiale antidopingbureau WADA bracht dinsdag een vernietigend rapport naar buiten: in Rusland bestaat systematisch en door de staat gestuurd dopinggebruik. Poetin vindt de beschuldigingen "ongefundeerd".

Het ministerie van Sport van de Russische Federatie laat echter weten dat zij niet verrast zijn door de bevindingen en zegt de strijd tegen doping allang aangegaan te zijn, met onder meer een zero tolerance beleid. Zal het helpen? We vragen het atlete Yvonne Hak, die in 2010 een Russische voor zich zag eindigen op de 800 meter en daardoor zilver behaalde.

Domien Verschuuren, Paul Rabbering en Giel Beelen
Miljoenen luisteraars en miljoenen euro’s, de jaarlijkse inzamelingsactie Serious Request is een spektakel van formaat. De decemberactie van 3FM kiest elk jaar een goed doel onder de paraplu van het Rode Kruis. Deze keer is dat scholing en ontwikkeling van kinderen in oorlogs- en conflictgebieden. Centrale plek voor de inzameling is het Glazen Huis, ditmaal in Heerlen. Aan tafel: Domien Verschuuren, Paul Rabbering en Giel Beelen, de drie 3FM dj’s die dit jaar worden opgesloten.

Boudewijn de Groot
Wie is Boudewijn de Groot? Iedereen kent zijn muziek, maar niemand lijkt de persoon achter de artiest echt te kennen. De Groot laat vrijwel nooit media toe in zijn privé-domein, maar nu is daar de uitzondering op de regel: de documentaire ‘Kom nader’, gemaakt door Suzanne Raes. Een muzikale roadtrip door de tijd, waarin we De Groot afscheid zien nemen van zijn grootste hits en zijn kinderen zich verbazen over het raadsel dat hun vader nog altijd is. Aan tafel Boudewijn de Groot met zijn drie kinderen Marcel, Caya en Jim.

Muziekminuut: DMA’s
De nostalgische garage-pop van de DMA’s is duidelijk beďnvloed door Britpop uit de jaren ’90. Maar Johnny Took, Tommy O’Dell en Matt Mason komen toch echt uit Sydney, Australië. Dit voorjaar verscheen hun EP en debuutsingle debuutsingle ‘Delete’. Vanavond zijn de DMA’s live te horen bij DWDD!

Paul de Leeuw
Paul de Leeuw is de side-kick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Yvonne Hak, Boudewijn de Groot, Paul Rabbering, Giel Beelen en Paul de Leeuw te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 10 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie