Uitzending
DWDD - 28-4-2010

28-4-2010

DWDD

2016 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten in de uitzending van woensdag 28 april zijn: Rita Reys en band, Jan Mulder, Henk van Gelder, Jean-Pierre Geelen en Hans Beerekamp. Nico Dijkshoorn dicht, Halina Reijn is tafeldame.

De Zilveren Nipkowschijf
De Zilveren Nipkowschijf is de oudste televisieprijs van Nederland. Recensenten Henk van Gelder, Jean-Pierre Geelen en Hans Beerekamp zitten in de jury en moeten vandaag beslissen welk programma de prestigieuze award zal krijgen.

Rita Reys
Rita Reys heeft op haar 85e een nieuwe cd uit, ‘Young at Heart’. Op de cd staan nummers uit het ‘American Songbook’. Vanavond een gesprek met ‘Europe’s First lady of Jazz’ én Reys speelt met haar band (met Thijs van Leer op Hammond orgel) het nummer ‘Love me or leave me’.

Rita Reys is Nederlands meest succesvolle jazz-zangeres. Ze stond met de groten der aarde op het podium (o.a. Dizzy Gillespie en Stan Getz) en bracht tientallen cd’s uit. Ze ontving, naast vele andere awards, de Oeuvre Edison, na onder meer Tony Bennett en Herbie Hancock.

Top 5 ergernissen van Jan Mulder
Jan Mulder geeft zijn maandelijkse top 5 ergernissen. Wat stuitte Jan tegen de borst in de afgelopen maand?

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Sommigen noemen hem een prutser, anderen vinden hem geniaal. Vast staat in ieder geval dat de poëzie van Nico Dijkshoorn niemand onberoerd laat. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Halina Reijn
Halina Reijn is filmactrice, toneelspeelster, schrijfster én geregeld tafeldame in De Wereld Draait Door. Het grote publiek kent haar van haar rollen in 'Zwartboek' en 'Ik Omhels Je met 1000 Armen'.

Halina studeerde aan de toneelacademie van Maastricht en verhuisde daarna naar Amsterdam. Daar speelde ze in onder meer 'Hamlet', 'Rouw Siert Electra' en 'Shopping and Fucking' en 'La voix humaine', allen van de Toneelgroep Amsterdam.

Hoewel ze tegenwoordig nog steeds op het toneel staat, is ze zich ook meer gaan toeleggen op film. Ze speelde in onder andere 'Suzy Q.', 'Zus & Zo', 'De Passievrucht' en 'Ik Omhels Je met 1000 Armen'.

Halina Reijn is tevens columniste van het vrouwenblad 'Viva' en schreef de roman 'Prinsesje Nooitgenoeg'.

In 'Zwartboek' van Paul Verhoeven speelde ze een grote rol, wat er indirect toe leidde dat ze in het Amerikaanse 'Valkyrie' één van de weinige vrouwenrollen mocht spelen. Haar beste vriendin Carice van Houten had haar aanbevolen bij Tom Cruise, de initieerder en hoofdrolspeler uit de film.

In deze uitzending van DWDD waren Halina Reijn, Jan Mulder, Nico Dijkshoorn en Rita Reys te gast. Door Thijs van Leer werd er opgetreden in deze uitzending van DWDD. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 28 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!