Uitzending
DWDD - 22-4-2010

22-4-2010

DWDD

3462 x bekeken | 0 reacties
9
De gasten van de uitzending van 22 april zijn: Femke Halsema, Marcel van Dam, Marco Bakker, Rick de Leeuw, Miranda van Kralingen, Jop Ubbens en Christiaan van Rechteren – Limpurg. Muziek is er van Lucas en Arthur Jussen en Rigby. Tafelheer is Giel Beelen.

Marcel van Dam
Marcel van Dam schrijft voor De Volkskrant wekelijks een column. In zijn laatste bijdrage stelt hij dat "politieke partijen nog steeds geen idee hebben dat het belangrijkste probleem van de Nederlandse democratie het ontbreken van democratie is." Hij vindt de situatie in Nederland zelfs vergelijkbaar met die van Noord Korea.
Marcel van Dam was in de periode 1973-1986 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA, staatssecretaris voor Volkshuisvesting en minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Daarna werd hij voorzitter van de VARA en presentator van onder andere 'De achterkant van het gelijk' en 'Het Lagerhuis'.

Femke Halsema
Femke Halsema gaat in discussie met Marcel van Dam. De leden van Groen Links schrapten onlangs het referendum uit het verkiezingsprogramma. Van Dam noemt dit als voorbeeld van het ontbreken van democratisch besef in Nederland. Halsema is het hier niet mee eens.

Veiling collectie Elias-Vaes.
Op 27, 28 en 29 april veilt veilinghuis Christies de verzameling van mevrouw Elias-Vaes, waaronder een portret van zeeheld Michiel de Ruyter. Mevrouw Elias-Vaes is via haar man verwant aan de Ruyter. Sinds 1963 verzamelt zij allerhande kunstvoorwerpen die zij in haar huis (‘het Kralings Museum’) tentoonstelt. Uiteindelijk omvat de collectie circa vierduizend voorwerpen, onder andere mummies, Romeins glaswerk, wapens, schilderijen en beelden.
Na haar overlijden in 2002 blijkt het onmogelijk om het Kralings Museum draaiend te houden en wordt tot veiling besloten. Van de veilingopbrengst zal een fonds worden gesticht ten behoeve van jonge mensen die zich willen verdiepen in (kunst)geschiedenis,

Jop Ubbens (directeur veilinghuis Christies) en Christiaan van Rechteren – Limpurg (expert bij Christies) bespreken in de uitzending enkele bijzondere voorwerpen en geven hun verwachtingen van de veiling.

From operastar to popstar
In DWDD is twee keer “From popstar to operastar” gehouden. Hierin moesten popsterren een stuk opera zingen. Nu worden de rollen omgedraaid, twee operazangers studeren een rocknummer in. Onder leiding van Rick de Leeuw geven Miranda van Kralingen en Marco Bakker een heuse rockperformance, samen met de band Rigby.

Rigby
De band Rigby zal de operasterren begeleiden bij hun rock'n'roll-avontuur.

Arthur en Lucas Jussen
De broers Lucas (1993) en Arthur (1996) Jussen zijn klassieke pianisten. Het talentvolle duo komt uit een muzikaal nest, hun moeder Christianne van Gelder is docente dwarsfluit en vader Paul Jussen is paukenist in het Radio Filharmonisch Orkest. Hun talent was al vroeg duidelijk. Ze werkten al samen met de groten der aarde, onder anderen Lang Lang en Jaap van Zweden. In maart 2010 tekenden de broers een contract bij het prestigeuze, klassieke label ‘Deutsche Grammophon’ en waren daarom te gast in de uitzending van 12 maart 2010:

Giel Beelen
Giel Beelen heeft in de uitzending van dinsdag 6 april de volgende plaatjes gedraaid:

- Baskerville - Ready to Blow

- Beans & Fatback - All I think about

- Kinderen tegen Kinderen

- Alain Clark - Love is everywhere

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 22 april door de VARA. Te gast waren Femke Halsema, Rick de Leeuw, Marco Bakker, Marcel van Dam, Giel Beelen, Miranda van Kralingen, Jop Ubbens, Arthur Jussen en Lucas Jussen. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie