Uitzending
DWDD - 19-4-2016

19-4-2016

DWDD

985 x bekeken | 0 reacties
6
Marike Stellinga en Mathijs Bouman
De ongelijkheid in de samenleving lijkt steeds meer toe te nemen. Nederland was ooit koploper als het ging om gelijke kansen voor iedereen. Nu lezen we dat onderwijzers pleiten voor de objectieve Cito-toets omdat kinderen van hoogopgeleide ouders hoger ingeschat worden voor hun vervolgonderwijs (NRC). Of dat die ouders het afdwingen. Vandaag kopte de Volkskrant dat er minder studenten zijn sinds het leenstelsel werd ingevoerd, met daarbovenop een opvallende daling van het aandeel studenten met laagopgeleide ouders. Aan tafel twee economen die zich ernstig zorgen maken: Marike Stellinga en Mathijs Bouman.

Herman Koch
Aan tafel de Boekenweekauteur 2017: Herman Koch! Hij werd bekend dankzij Jiskefet én dankzij het enorme succes van de roman Het Diner, een internationale bestseller, waarvan volgend jaar een Amerikaanse verfilming verschijnt (met Richard Gere!). Koch volgt Esther Gerritsen op, die dit jaar het Boekenweekgeschenk Broer schreef. Het is nog niet bekend welk thema de Boekenweek 2017 krijgt. Deze 82e editie wordt gehouden van 11 t/m 19 maart.

Doe Maar en Kenny B
Doe Maar is terug van nooit weggeweest. Dit jaar staan ze drie keer in de Ziggo Dome én op Pinkpop! Hun mooie popliedjes, met reggae en ska zijn nog altijd superpopulair. In de aanloop naar de concerten besloten ze een nummer op te nemen met die andere grote reggae-artiest van Nederland: Kenny B. Vanavond spelen ze een vertaalde versie van de reggaeklassieker 54-46 Was My Number uit 1968 van het Jamaicaanse Toots & The Maytals.

Muziekminuut: Jeangu Macrooy
Twee jaar geleden verruilde de singer-songwriter Jeangu Macrooy zijn leven in Suriname voor een muzikale carričre Nederland. En met succes! In 2015 stond hij in de finale van dé muzikale talentenjacht van zijn nieuwe thuisbasis Enschede en deze maand werd zijn debuut EP ‘Brave Enough’ gereleased. Op vrijdagmiddag 8 april werd Jeangu door 3FM ook nog eens bekroond tot ‘3FM Serious Talent’. ''Met de warme, meeslepende plaat 'Gold' haalde Jeangu Macrooy ons definitief over'', stelt 3FM. En laat hij dit nou vanavond bij ons spelen!

Özcan Akyol
Özcan is vanavond de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Herman Koch, Mathijs Bouman en Marike Stellinga te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 19 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie