Uitzending
DWDD - Het Belangrijkste Boek van Nederland

Het Belangrijkste Boek van Nederland

DWDD

22-4-2016

| 2350 x bekeken | 0 reacties
7
Vrijdag staat de hele uitzending in het teken van de Verkiezing van het Belangrijkste Boek van Nederland. Welk boek heeft het wereldbeeld van zijn lezers doen veranderen, speelde een cruciale rol in levens van lezers of welk boek heeft de meeste mensen geraakt? In DWDD wordt de verkiezing afgetrapt, daarna kan iedereen zijn stem laten horen over zijn belangrijkste boek via de website www.belangrijksteboek.nl, die vanaf 19:00 online staat.

Om kiezers op weg te helpen, hebben tien curatoren in totaal 100 belangrijke boeken op een rij gezet: de Tip100. Samen met kenners uit het vak hebben zij binnen tien verschillende themaís (o.a. literatuur, poŽzie en wetenschap) elk tien boeken geselecteerd. Dit zijn boeken die een maatschappelijke impact hebben gehad en een rol hebben gespeeld bij het vormen van onze cultuur en identiteit. Van Beatrijs tot Turks fruit van Jan Wolkers en van de Atlas Maior van Blaeu tot Dit kan niet waar zijn van Joris Luyendijk.

De curatoren zijn Ellen Deckwitz, Adriaan van Dis, Tom Lanoye, Floortje Dessing, Frank Evenblij, Annemiek Schrijver, Martine Gosselink, Jan Paul Schutten, Stijn Huijts en Josť van Dijck.

De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD met de titel Het Belangrijkste Boek van Nederland werd uitgezonden op vrijdag 22 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie